Nagrodzony szef kuchni dla hotelu przygotował w filozofii ZEN nie tylko śniadania, ale i menu z naciskiem na lokalne bio składniki, korzystne dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Roman Kováč przygotowuje dla gości hotelu specjały głównie z klejnotów regionu, jak zioła, grzyby, ryby i leśne owoce, które przygotowuje w innowacyjny sposób.
Szef kuchni w swoim menu udowodnił, że i miłośnicy słodkiego mogą sobie bez wyrzutów sumienia smacznie i zdrowo zjeść naturalny deser, na przykład Jagody w ich naturalnym środowisku, przygotowanym z rewolucyjnego sorbetu z igieł jodły rosnącej za oknem hotelu, szczawy i innych ziół z własnego ogrodu.
Szef kuchni dba o swoje sztuki kulinarne z sercem i empatią, jak i również z wysokim profesjonalizmem uzależnionym bogatym doświadczeniem z domu i z całego świata. W jego starannie przygotowanym menu znajdziecie 100% domowe produkty, takie jak grzyby, jagody, agresty, jeżyny, masło lub buraki (surowe lub gotowane), z jego własnej produkcji macie możliwość posmakować aromatyzowane nasiona (kolender, koper, anyż), ligurczekowy olej, serwatkę, skorupki ziemniaków, vinegaret kurczaka (doprawione z bio octem) i dla miłośników wschodu nieodłączny przysmak kuchni japońskiej – sushi.
Na śniadanie, obiad i kolację można wybrać klasyczne lub ZEN menu i dowiedzieć się czegoś nowego o Feng Shui filozofii za pomocy swoich kubków smakowych.