Apartament z 1 sypialnią
- Telewizja Satelitarna
- Sejf
- Suszarka
- Klimatyzacja
- Łazienka
- Lodówka
- Bezprzewodowy Internet Wifi
- Mini Bar
- Kolorowy Telewizor
- Dostęp Do Internetu
- Szybki Internet
- Telefon
- TV
- Budzik
- Radio
- Wyposażenie Łazienki
- Ogrzewanie
Wszystkie restauracje a la carte należy rezerwować dzień wcześniej.
Jeśli zechcesz dowiedzieć się więcej o dawnych zwyczajach na wyspie, możesz skorzystać z oferty szkoły umiejętności tradycyjnych, oferującej wizytę u miejscowych rodzin, które kultywują dawne obyczaje i prace w gospodarstwie, takie jak robienie domowej brandy, chlebków świętojańskich, rybołówstwo tradycyjne, dojenie kozy, żeby z uzyskanego mleka zrobić jogurt i ser.
Koločep oferuje różne wycieczki, jak rejs dookoła wysp Elafiti statkiem „Karaka”, zwiedzanie Niebieskiej Zatoki i różnych zabytków na wyspie oraz wycieczki do Dubrovnika ze zwiedzaniem starego miasta.
Możesz spróbować lokalnych specjałów, takich jak dalmatyńskie prosciutto i ser, dziczyzna, dzika kaczka, ser w oleju, zielona manestra i różne owoce morza, w tutejszych restauracjach „Škerac” i „Stari Miri”. Jeśli choć raz przyjedziesz na wyspę, będziesz chciał tu powrócić.
Podczas Twojego pobytu na Koločep, nie zapomnij zobaczyć Dubrovnika i Cavtat.
Miłośnicy sportu i aktywnego wypoczynku mogą korzystać ze ścieżek rowerowych na wybrzeżu, uprawiać jogging, nurkować, surfować, grać w siatkówkę plażową i badmintona lub pływać kajakiem.
W pobliżu kompleksu znajdują się również place zabaw ze zjeżdżalniami, huśtawkami i karuzelami oraz inne atrakcje dla dzieci.
Na wyspach czeka na gości bogata oferta gastronomiczna dań przede wszystkim z ryb i owoców morza.
W miejscowych restauracjach rozkoszować się można dopiero co złowionymi na życzenie gościa rybami, podobnie jak uprawianymi w doskonałych warunkach warzywami, a przede wszystkim produkowaną na miejscu oliwą z oliwek.
Ryby przygotowywane są na kilka sposobów: na gradele, czy na ruszcie polewane marynatą ziołową, na lešo, gotowana w wodzie z licznymi przyprawami podawana z pieczonymi ziemniakami i sałatkami oraz brodet polegający na zapiekaniu w kamiennym naczyniu kawałków różnego rodzaju ryb posypanych ziołami.
Poza tym warto spróbować krewetek i małż na buzaru, czyli w sosie z wina, oliwy z oliwek, ziół, gdzie w trakcie gotowania na mocnym ogniu z małż i krewetek wydobywa się sok łączący się z sosem. Jest najpopularniejszy sposób podawania tego typu dania.
Dla osób ciekawych nowych doznań kulinarnych interesujące na pewno będą kałamarnice podawane na wiele sposobów (pieczone, z rusztu, panierowane) oraz dania z ośmiornicy. Do tego wszystkiego nie można się obejść oczywiście bez wina.
Całość posiłku powinna upływać przy nutach dalmatyńskiej muzyki, którą można usłyszeć w większości restauracji.
Rozrywki w okolicach wysp są związane przede wszystkim z atrakcjami wodnymi – opływanie wysp na łodzi, nurkowanie w podwodnych jaskiniach, spacery na orientację na terenie wysp, pływanie i wypoczynek na plaży, przejażdżki na gumowych pontonach.
Niewielka odległość między wyspami umożliwia wycieczki kajakami z jednej wyspy na drugą. Można korzystać z własnego sprzętu lub wypożyczyć go na miejscu. Niektóre dubrownickie agencje organizują tygodniowe wycieczki kajakowe po wodach archipelagu Elafickiego,
Bardzo popularne są również fish pikniki organizowane przez lokalne biura i agencje. Całodzienna wyprawa polega na opływaniu poszczególnych wysp. Poza zwiedzaniem przepięknych zielonych okolic wysp można również spróbować specjalności kuchni, przede wszystkim ryb i owoców morza oraz miejscowego wina.
Wyspy, głownie Mljet, mają bardzo dobrze opracowane ścieżki rowerowe oraz spacerowe.